23948sdkhjf

Handlar’n i Saxnäs pilot för nytt bensinmackssortiment

Om allt går vägen är tanken att paketera projektet och gå ut till alla liknande glesbygdsbutiker i landet.

På mindre orter är det inte ovanligt att områdets livsmedelshandlare också erbjuder drivmedelspumpar. Underlaget är ofta för litet för två fristående aktörer.

Så ser situationen också ut i Saxnäs i Västerbottens inland. Ett nytt projekt, Glöd, startat av organisationen Svensk bensinhandel, ska nu i samarbete med Handlar’n på orten testa ett tvåårigt lönsamhetsprojekt finansierat av Tillväxtverket.

Tanken är att bredda butikens produktutbud genom att lyfta in en trafikbutiksdel.

Vi presenterade ett koncept för handlaren i Saxnäs, Mats Byström, som nappade på idén. Här har man utökat sortimentet så att det blir som en kombination av en lanthandel och en bensinstation. Nu finns här mer biltillbehör, det finns kaffeautomat och vid kassan finns det möjlighet att köpa korv och mackor. Ungefär som du ser på en vanlig bensinstation, säger projektledaren Bogge Bolstad till Lokaltidningen.

I kassan mäts nu kvitton och kundtillströmning som sedan kommer att analyseras.

Vi måste visa att den här satsningen lönar sig. Blir det här bra ska vi kunna paketera det hela och gå ut till alla glesbygdsbutiker i hela landet, säger Bogge Bolstad till tidningen.

Hos lanthandlaren i Klimpfjäll, som också ingår i projektet, har varuboxar installerats. Där kan kunderna ringa in till butiken och beställa varor som de sedan själva hämtar ut med hjälp av en app och en kod i mobiltelefonen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109