23948sdkhjf

Premiär för Lidls 194 butik – se bilderna

Slår till med 1 300 kvadratmeter i Karlskoga.

Lidls första butik i Karlskoga öppnade 2003 och var då en av kedjans första butiker i Sverige.

Läs också: Oatly breddar utbudet på Lidl

I dag, 17 år senare, var det dags igen. Den nya butiken ligger på Saxlyckevägen 11 i östra delen av kommunen och följer Lidls nya koncept med fokus på ljusa och luftiga lokaler.

Läget är lättillgängligt nära både bostäder och E18.

Det finns en stor efterfrågan på Lidl i Karlskoga, därför är det roligt att vi äntligen har öppnat vår nya butik. Den ligger bra till, inte minst för alla pendlare som enkelt kan svänga in och handla på vägen hem från jobbet, säger Sebastiano Sacilotto, försäljningsdirektör på Lidl Sverige.

Butiken är Lidls 194 i ordningen och därmed återstår sex etableringar för att nå målet om 200 butiker innan slutet av året. Två butiker i Trollhättan och Visby är, som Fri Köpenskap tidigare berättat, klara att öppna innan sommaren.

– Vi fortsätter växa för att möta den ökade efterfrågan på ett alternativ till de dominerande högpriskedjorna, konstaterar Sebastiano Sacilotto. 

Den nya butiken blir certifierad enligt det internationella miljöklassificeringssystemet Breeam. Butiken är utrustad med solceller på taket och stora fönsterpartier för att dra nytta av dagsljuset. Solcellerna förser butiken med el och gratis snabbladdning för kunder som har elbil- eller cykel. Utanför finns ekozoner för insekter och smådjur.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094