23948sdkhjf

Ministern: inga problem med livsmedelsförsörjningen

Under gårdagen kallade landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) till sig representanter från hela livsmedelskedjan för att diskutera det rådande läget för livsmedelsförsörjningen under det pågående coronavirsutbrottet. I nuläget finns det enligt ministern ingen risk för att försörjningen skulle vara utsatt för fara.

– Jag vill understryka att det inte finns några tecken på problem med livsmedelsförsörjningen i Sverige i nuläget. Vi befinner oss dock i en ny situation. Det kommer att kräva att vi tänker nytt och tillsammans, skriver Jennie Nilsson på Facebook direkt efter mötet.

Enligt Jennie Nilsson har man i Sverige inte sett samma omfattning av panikbunkring som i andra länder.

– Man ska inte bunkra mat, det är inte min bild. Däremot ska man noga lyssna på myndigheterna och följa de rekommendationer som finns. Alla människor bör alltid ha proviant hemma för att klara sig en vecka eller två i händelse av kris, säger Jennie Nilsson till TT.

Med på mötet var även Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel.

– Det var ett bra och konstruktivt möte där ministern lyssnade på vad branschen hade att säga och visade förståelse för att det kan komma att bli störningar. Men det är viktigt att påminna om att det inte är ett katastrofläge nu, säger hon.

Kommer dagligvaruhandeln vidta några extra åtgärder?

– Det gäller samma åtgärder som resten av samhället som gäller med att tänka på hygienen och sjukskriva sig vid symptom. Sen är vi medvetna om att dagligvaruhandeln är extra känslig och vi tittar hela tiden på om det finns extra rutiner vi bör införa, säger Karin Brynell.

Bör butikerna bunkra varor?

– Vi ser att vissa varor går åt extra mycket just nu men det finns ingen anledning för butikerna att bunkra mer än att fylla på när det tar slut.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Butikerna som gör säljsuccé på Facebook
Här vill City Gross etablera sig i Karlstad
CBS öppnar sin tredje Coop Mini
Ny vd på Urban Deli
Avslöjar: Så bygger Coop om sin e-handel: ”Vi väljer att gå en annan väg”
Dags att börja värdesätta måltiderna mer
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125