23948sdkhjf

Fastighetsförsäljning räddade Kf Götas resultat

Konsumentföreningen Götas omsättning sjönk till 1 816 miljoner kronor under 2019, jämfört med 1 833 miljoner kronor året innan.

Rörelseresultatet blev -13,0 miljoner kronor (-1,4). Resultat efter finansiella poster uppgick till 28,7 miljoner kronor (-5,3). Resultatet på sista raden landade på 29,3 miljoner kronor. (-4,6).

Förbättringen på årets resultat mot föregående år beror till stor del på att en fastighet i föreningen har sålts under året.

Under året har butiken i stadsdelen Valbo i Växjö avvecklats. Föreningen har nu 47 butiker.

Försäljningsmässigt var utvecklingen svag i början av året till följd av omställningar, men under hösten utvecklades försäljningen successivt bättre, skriver föreningen om sitt årsbokslut.

Under första halvåret ställde föreningen om 19 av butikerna enligt Coops nya butikskoncept och därmed är alla föreningens butiker omställda.

I slutet av 2019 fattades beslut om att bygga om och göra en uppfräschning av Stora Coop Giraffen i Kalmar. Ombyggnaden ska vara klar våren 2020.

Tre nya Coopföretag (franchise) har tillkommit under året i Gnosjö, Nässjö och Sävsjö. Under året övergick Coopföretaget på Norremark i Växjö tillbaka till föreningsdrift. Det innebär att vid årsskiftet var det 12 av föreningens 47 butiker som drevs av franchisetagare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078