23948sdkhjf

Lifvs tar in nya miljoner – och öppnar nytt kluster

Den obemannade dagligvarukedjan Lifvs har tagit in 20 miljoner i kapital från bland annat investmentbolaget Herenco.

– Vi fortsätter vidareutveckla vår tekniska plattform, vårt distribution- och logistiknätverk, och självklart etablerar vi mer butiker, säger Daniel Lundh, grundare och COO på Lifvs till Fri Köpenskap.

Just nu händer det mycket på Lifvs. I veckan öppnade ett nytt kluster med tre butiker i Grimsås, Östra Frölunda och Hålsljunga vilket gör att det totala antalet Lifvs-butiker nu är upp i tolv stycken. Samtidigt lanseras även en ny funktion för appen där det finns möjlighet att handla redan innan kunden kommer till butiken.

– Nu vill vi utveckla appen ännu mer och bland annat satsa på mer personliga erbjudanden, säger Daniel Lundh.

Örebro län står på tur. Hjortkvarn, Östansjö och Degerfors ska få sina butiker ungefär samtidigt. Exakt vilka datum är inte klart än.

I coronatider är en obemannad butik extra intressant och Lifvs har sett en viss effekt av den senaste tidens oro.

– I de butiker som är närmare Stockholm har vi sett ökad försäljning men inåt landet där det inte har gått lika långt är det inte lika påtagligt. Våra butiker är ypperliga för när man vill undvika onödig kontakt och det är fantastiskt att se hur de har blivit en del av en sorts grannsamverkan där kunderna hjälper varandra istället för att bara bunkra själva, säger Daniel Lundh.

Härnäst är planen att öppna upp ett nytt kluster i Örebro-området och därefter på fler platser i landet. Men Lifvs är även intresserade av att expandera utanför landets gränser.

– Sedan vi öppnade vår första butik har vi inte bara blivit uppmärksammade här utan även internationellt och vi har fått många besök från andra länder. Vi kommer expandera men det är svårt att säga när, men vi har en dialog med flera intressenter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078