23948sdkhjf

Fiffig app pilottestas hos Hemköp Torsplan: ”Revolutionerande”

Hittar varor, skannar och betalar i mobilen. Hemköps nya app är en gamechanger menar butikschefen.

Tillsammans med Axfood Strategi pilottestar Hemköp Torsplan nu en ny app, Hemköp Smartshopper, som kraftigt underlättar för kunder som vill handla snabbt.

– Den här appen är på ett sätt revolutionerande. Den vanligaste frågan man får i butik är ”var finns varan”. Den frågan och mycket mer hjälper appen till med, säger butikschefen Andreas Wehler till Fri Köpenskap.

Kunden lägger in sina varor i appen och därefter kommer en karta upp som visar precis vart i butiken varorna ligger. Den som vill kan också använda mobilen till att skanna av varorna och sedan betala med Swish, kort eller i de vanliga kassorna.

Appen visar också vart du är positionerad i butiken och om du vill ha en vägbeskrivning till en speciell vara så får du det, berättar Andreas Wehler.

I dagsläget är Smartshopper-appen en egen separat del, men den kan enkelt kombineras med Hemköps vanliga app.

Man kan helt enkelt öppna sin vanliga inköpslista i appen, då kommer alla varorna upp på kartan. Jättesmidigt, konstaterar Andreas Wehler.

Appen har testats ett par veckor och pilotprojektet väntas bli klart under våren.

– Det var väldigt många som testade den direkt. Kunderna tycker att det är kul, enkelt och spännande samtidigt som de slipper stå i kö.

Andreas Wehler, butikschef.

Även andra Axfood-butiker har visat stort intresse för den nya tekniken.

– Det är väldigt många som kommit hit och testat så jag skulle säga att intresset är stort. Sedan tror jag att det beror lite på vilket typ av kundmönster man har i sin butik. I en mindre butik kanske inte problemet är att hitta varor men i större butiker som Hemköp City, Frölunda och på sikt även Willys tror jag att det skulle vara ett utmärkt tillskott i storhandeln, säger Andreas Wehler.

Appen hämtar även produktinformation från Hemköps e-handel.

Det ska bli väldigt spännande att se vilka funktioner som kunderna använder mest när vi sedan utvärderar testet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078