23948sdkhjf

Anders Svensson: ”Ica prioriterar dialog med restaurangbranschen”

”Vår avsikt har inte varit att ställa bransch mot bransch.”

Texten nedan är Anders Svenssons svar på en krönika av Food & Friends vd Lennart Wallander med rubriken: ”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”.

Hej Lennart,

Jag förstår att min krönika väcker reaktioner hos dig i skenet av den dramatiska utvecklingen i restaurangbranschen som vi nu ser och jag vill be om ursäkt om krönikan mottagits fel av de inom restaurangbranschen som jag vet är inne i en tuff tid. Krönikan skrevs innan spridningen av C´covid-19 fullt ut lamslagit stora delar av vårt näringsliv på mycket kort tid. Sverige befinner sig i ett helt annat läge – och det har gått snabbt.

Inom Ica har vi tät kontakt med restaurangbranschen och vi är fullt medvetna om den stora kris restaurangbranschen befinner sig i. Jag ser även, som ordförande i Svensk Handel, vilken oerhörd svår situation vi har för stora delar handeln. Vi är just nu i en kris som helt saknar motstycke.

Vi är fullt medvetna om att Ica i denna svåra tid har ett stort ansvar. Många Icabutiker har ett gott samarbete med lokala företagare och vi arbetar också för att centralt se på vilket sätt Ica kan bidra i denna svåra tid.

Det finns många restauranger på samma handelsplatser som Icabutikerna där vi arbetar tillsammans för att skapa en attraktion för kunderna. Icahandlarna är, liksom krögare som driver restauranger, lokala entreprenörer och det finns en stor ömsesidig respekt.

Vår avsikt har inte varit att ställa bransch mot bransch, utan att utveckla vårt erbjudande för att serva kunderna bättre i den konkurrens som finns. Redan i dag har vi många kockar, kallskänkor och bagare i Icabutikerna.

Jag vill därför förtydliga att vi inom Ica kommer att prioritera en fortsatt dialog med restaurangbranschen i denna svåra tid. Om jag skrivit min krönika idag hade jag varit noggrann med att betona detta.

Anders Svensson, vd Ica Sverige

Läs även: Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079