23948sdkhjf

Säljarna rycker ut och plockar varor

Butikspersonalen i landet utsätts just nu för ett ovanligt högt tryck då coronaepidemin fått många att bunkra samtidigt som allt fler väljer att äta hemma istället för på restaurang.

För att lätta på trycket har nu bland annat säljkåren på Atria valt att tillfälligt lägga säljmålen åt sidan för att istället hjälpa till med att plocka varor.

– I den här extrema situationen är det inte fokus på att pusha nyheter och kampanjer, utan vi måste alla hjälpas åt så att konsumenterna hittar sina varor. Butikspersonalen sliter hårt och behöver fler händer som kan fylla på i hyllorna, säger Mats Hallstensson, SVP Retail & Export på Atria, i en kommentar.

De är inte ensamma om att ge en hjälpande hand. Även konsultföretaget Retail House har gått in med mankraft för att hjälpa Ica Maxi Stormarknad i Lindhagen att plocka upp allt från frysvaror, kaffe och sylt till grovkem.

– I dagar av kris ställer vi upp för varandra. När man ser en stor del av vårens projekt flyttas in i framtiden så är man skyldig att agera, skriver Martin Moström, vd på Retail House, i ett inlägg på Linkedin.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079