23948sdkhjf

Här stänger Coop för att kraftsamla personal

Idag stänger Coop Bråten i Värmland tillfälligt ner för att istället låta personalen stötta upp Coop Forum Karlskoga, det skriver Karlskoga Tidning. Ingen i personalen på Coop Bråten är smittad, men många medarbetare har stannat hemma vid förkylningssymptom enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Läs också: Coop-vd slutar: "Rätt läge att gå skilda vägar"

Samtidigt arbetar Coop Värmland med att erbjuda lösningar för att underlätta handlandet för personer i riskgrupperna. I ett första steg erbjuds kunderna att mejla eller ringa in en order för att få de plockade i kassar utan att behöva gå in i butiken. I ett andra steg planeras även hemkörning.

– Vi ska se hur vi ska lösa det. Detta är något som möjliggörs tack vare att det kommer att flyttas medarbetare från Bråten till Coop Forum. Vi återkommer med hur vi ska lösa hemkörning av mat, Klas Olsson, kommunikationschef på Coop Värmland till Karlskoga Tidning.

Coop Bråten kommer heller inte läggas ner, under stängningen tar Coop Värmland istället tillfället i akt och renoverar i butiken.

– Vi äger fastigheten i Bråten och den har varit eftersatt. Under tiden butiken är stängd passar vi på att utföra underhållsarbete på fastigheten och i butiken, säger Klas Olsson.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094