23948sdkhjf

Ansträngd situation i Coops lagerterminal – söker personal

Personalbristen är tydlig på Coops lagerterminal i Upplands Bro.

På flera håll i branschen råder nu skarp personalbrist till följd av covid-19. Ökat försäljningstryck i butikerna och allt fler sjukdomsfall belastar verksamheten. Ett stort tryck har även uppstått på Coops lagerterminal i Upplands Bro.

Läs också: Tidaholmsbutik byter tak

– Det är en sund frånvaro på så sätt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer att den med milda symptom inte ska jobba, men det skapar också en ansträngd situation, säger Tarik Belqaid, pressansvarig hos Coop till Fri Köpenskap.

Nu tar Coop till flera grepp för att täcka upp för vakanserna.

– Dels handlar det om det klassiska att ta in sommarvikarier, men vi använder också bemanningsföretag och har gått ut men en kampanj i sociala medier där vi berättar om möjligheten att det finns jobb hos Coops lager i Upplands Bro.

Hur mycket personal söker ni?

– Det är svårt att säga ett exakt antal eftersom det ändras hela tiden, men det rör sig om ett stort antal medarbetare. Trycket är väldigt högt även om det lugnat ner sig lite nu.

Situationen har inneburit att Coop tvingats prioritera.

Den prioriteringen vill gör är att vi prioriterar mat mer än non food, men när det gäller maten så gör vi ingen prioritering.

Men våra butikskällor menar att vissa varor kommer i väldigt små volymer, dryck till exempel. Beror inte det på prioritering?

Nej, överlag gör vi inga prioriteringar när det gäller mat. Däremot kan man inom vissa kategorier ibland tvingas göra dagliga prioriteringar för att få ut varorna till butik, och där kan det uppstå utmaningar.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125