23948sdkhjf

Coop Oskarshamn ska också driva ”Netto”-butiker med CBS

Coop Oskarshamn och CBS ska gemensamt driva fyra Netto-butiker i ett nytt bolag.

Fri Köpenskap kunde i början av mars berätta att Coop Kristianstad Blekinge (CKB) och Coop Butiker & Stormarknader (CBS) bildar ett gemensamt bolag, Coop Sydöst, för samdrift av 13 Netto-butiker i CKB:s upptagningsområde.

Nu står det klart att samma typ av upplägg kommer att gälla för konsumentföreningen Coop Oskarshamn som i dagsläget har 15 butiker i sitt bestånd. Med de samägda butikerna växer antalet till 19.

När de fyra Nettobutikerna blir Coop innan sommaren kommer butikerna alltså att ägas av ett nystartat gemensamt bolag. Coop Oskarshamns vd Richard Hedsand blir vd för det gemensamma bolaget och CBS vd, Christian Wijkström blir styrelseordförande.

Det känns väldigt roligt att vi snart kommer öppna fyra nya Coopbutiker i vårt område. Samarbetet med CBS innebär att vi får de kunskaper och resurser som finns i ett större bolag, samtidigt som vi kan fortsätta utveckla våra befintliga butiker, säger Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn i en kommentar.

CBS vd Christian Wijkström är också nöjd med upplägget.

– Jag ser fram emot samarbetet med Coop Oskarshamn. Föreningen har all kunskap om den lokala marknaden, något vi vet från tidigare omställningar är avgörande att ha för att de nya butikerna ska bli framgångsrika, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker och Stormarknader.

Nettobutikerna i Östra Småland som berörs är:

  • Mönsterås, Blanka Ängars Väg 2.
  • Oskarshamn, Åsavägen 11.
  • Hultsfred, Aspedalsgatan 1.
  • Vimmerby, Fiskaregatan 5.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125