23948sdkhjf

Hemköpshandlare stöttar kollegor i city – 10 procent rabatt mot kvitto

Många citybutiker har det tufft just nu. Flera butiker har nu börjat med rabatt för att stötta.

Hemköp i centrala Ludvika har sett en vikande försäljning den senaste veckan med tapp på sju till åtta procent under veckan.

I ett rörelseorienterat läge drabbas de som många andra när kunderna på grund av covid-19 väljer att stanna hemma, men ännu värre är det för kollegorna runtom. Sällanköpsbutiker, kaféer och restauranger blöder ekonomiskt.

– De tappar väldigt mycket just nu så jag ville göra något för att hjälpa. Det var en kollega i Söderhamn som kom på idén och sedan är vi några butiker som hakat på, säger handlaren Anders Pettersson.

Sedan i tisdags erbjuder han nu tio procent rabatt för alla kunder som kan visa upp ett kvitto på att de handlat för minst 200 kronor i andra butiker eller restauranger i centrum. Rabatten gäller oavsett storlek på varukorgen med frimärken, spel och receptfria läkemedel undantaget.

– Det har gett effekt, det har det. Inget revolutionerande ännu men det är en del som använt rabatten, berättar Anders Pettersson.

Är du orolig för att den här krisen ska bli långvarig?

– Absolut, det är nog alla som påverkas negativt. De sänkta arbetsgivaravgifterna lättar däremot oron, konstaterar han.

Under veckan har han även hoppat på ett annat projekt för att hjälpa människor i riskgrupper. I samarbete med bland andra Unika Ludvika, Handelsprogrammet på gymnasiet samt Lions och Röda Korset levererar de mat till dörren.

– Gymnasieeleverna kommer hit och plockar varor samtidigt som Lions och Röda Korset kör ut varorna. En lokal bilfirma sponsrar med bilarna, förklarar Anders Pettersson.

Äldre och andra riskgrupper ringer in sina beställningar mellan 10.00-14.00 och kassarna körs ut efter 15.00.

Det har blivit populärt, tio hushåll utnyttjade tjänsten redan första dagen, konstaterar Anders Pettersson.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.235