23948sdkhjf

Coops nya gränshandelsbutik öppnar – utan gränshandel

Coops nya stora gränshandelsbutik i Storlien öppnar som planerat på onsdag den 1 april.

Till att börja med blir den ensam i den nya handelsplatsen Fjellhandel.

Med hänsyn till det rådande läget har Svenska Handelsfastigheter beslutat att senarelägga själva invigningsceremonin av Fjellhandel. Ett beslut Coop Nord helt står bakom, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

– Givetvis är det tråkigt att invigningsceremonin senareläggs, men vi har full förståelse för situationen. Vi har valt att öppna portarna till Stora Coop Storlien som planerat, även om andra butiker i Fjellhandel avvaktar öppning. I det här läget är det viktigt att Stora Coop Storlien öppnar den 1 april för att säkerställa en god livsmedelsförsörjning i området, kommenterar Thomas Johansson, vd för Coop Nord.

– Butikens breda utbud kommer under rådande omständigheter anpassas efter situationen. Vi ser fram emot att hälsa våra lokala kunder välkomna och tids nog när gränserna öppnar även tillresta kunder, fortsätter han.

Den gamla butiken i Storlien stängs på tisdagkvällen. Därefter monteras den ner och överlåts till Svenska Handelsfastigheter för annan verksamhet. Den nya butiken byter namn till Stora Coop Storlien. Säljytan i den nya utökas till 3 000 kvadratmeter mot tidigare 1 200.

– En helt ny butikslokal ger helt nya möjligheter för butiken och medarbetarna. Vi hoppas att våra kunder kommer uppskatta den nya butiken precis lika mycket som vi gör, Säger Henrik Weile, butikschef Stora Coop Storlien. Vi jobbar på för fullt för att vara redo när gränserna öppnar igen. Vi verkligen längtar till att visa upp vår nya och fina butik.

Medan gränsen till Norge är stängd kommer butiken att ha begränsade öppettider.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Axfood satsar på utbildningsplatser för hela personalen
Willys vd: “Hög och jämn expansionstakt även framåt”
”Med den personliga relationen till kunden i fokus”
Ny trend – norska höginkomsttagare gränshandlar mer
Handlaren om lärlingsutbildningen: ”Jag lider av problemlösningsmani”
Mathems nya logistikanläggning i gång
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125