23948sdkhjf

Auto_mat öppnar ny franchisebutik i centralt läge

Den obemannade butikskedjan Auto_mat har gjort klart med en ny butik i centrala Borlänge.

Butiken kommer att drivas som en franchisebutik av handlaren Johan Sundgren som har flera års erfarenhet i branschen. Bland annat har han varit butikschef hos Stora Coop Ludvika och försäljningschef hos Ica Maxi i Borlänge.

Läs också: Här öppnar landets största obemannade butik

– Jag har varit med under tiden som självskanning introducerades. Det var lite motstånd i början, kanske framförallt bland äldre, men nu är det helt naturligt och kunderna älskar det. Samtidigt tror jag att allmänheten och kunden är van att skanna själv och använda Bank-ID så jag tror att allmänheten är redo, säger han till Fri Köpenskap.

I motsats till majoriteten av Auto_mats butiker blir det inte en fristående butik utan Johan Sundgren hyr in sig i en befintlig lokal som ägs av Diös Fastigheter och ligger intill Hälsokraft i centrala Borlänge. Mitt emot kommer Högskolan Dalarna i Borlänge att flytta in om ett par år.

– Det behövs en butik här i centrum. Det fanns en Coop här som stängde 2013 men sedan dess har det inte funnits några dagligvaruaktörer. Det finns kundunderlag.

Butiken får 40 kvadratmeter säljyta och ett eget kylrum.

– Det kommer att gå in runt 800 artiklar i sortimentet så det blir ändå ganska hyfsat. Man får ju plats med frukost, lunch, middag och mellanmål, konstaterar Johan Sundgren.

Johan Sundgren.

Vad tror du om obemannat i coronakrisen?

– De Auto_mat-butiker som finns i Linköping har gått bra under coronakrisen så min ambition är att försöka få upp butiken så snabbt som möjligt, förhoppningsvis tidigare än maj, men det är lite osäkert hur lång tid det kommer ta.

Som franchisetagare inom obemannat har man tid att driva flera butiker parallellt, hur ser du på det?

– Absolut, målet är att driva fem butiker inom fem år och jag för just nu samtal om en till, men inget är klubbat och klart ännu. Det finns en del intressanta ytterområden runtikring Borlänge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.068