23948sdkhjf

Klart för 3D-butik – en av Lidls största investeringar

Lidl storinvesterar i en unik 3D-butik i Jönköping.

Lidl gör en av sina största investeringar i Sverige i samband med att en ny 3D-fastighet ska byggas i området Skeppsbron, Jönköping.

Läs också: Oatly breddar utbudet på Lidl

Byggnaden tas fram i samarbete med stadsplaneringsföretaget Södra Munksjön och fyra andra aktörer. Utöver Lidl-butiken ryms både kontor, parkeringshus och förskola.

– Det här är Jönköpings i särklass bästa butiksläge, både för oss och för Jönköpingsborna. Jag är otroligt stolt över teamet på Lidl som arbetat hårt under tre års tid för att få till det här unika projektet. Vi försöker alltid tänka nytt när vi utvecklar nya butiker och här vågar jag nog säga att vi är unika med en förskolas utegård på vårt butikstak, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef Lidl Sverige i en kommentar.

Lidl-butiken kommer ligga i bottenvåningen av det åtta våningar höga huset. På våningen ovanför butiken kommer dels ett parkeringshus finnas, dels en utegård tillhörande en förskola. Av de 550 parkeringsplatserna ovanpå butiken kommer hälften anpassas för laddning av el-bilar.

 Roligt att vi fått till ett kvarter med så många olika verksamheter som alla kommer bidra till att skapa helheten i Skeppsbron. Alla är viktiga för att vi ska få till den livfulla, trevliga och attraktiva stadsdel som vi vill skapa, säger Henrik Gustafsson, vd för Södra Munksjön Utvecklings AB.

Ansvarig etablerare hos Lidl är Emelie Strömblad och ansvarig byggprojektledare är Jonas Söderbergh.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156