23948sdkhjf

Nya problem för Willys butiksplaner i Laholm

Livsmedel får inte säljas på den nya handelsplatsen.

Ängstorps handelsområde i utkanten av Laholm har varit ett kraftigt föremål för debatt. Detaljplanen klubbades förra året igenom mot protester men som Fri Köpenskap berättade om i februari stötte projektet sedan på problem i mark- och miljödomstolen som valde att upphäva detaljplanen med hänvisning till att kommunen inte utrett utrett alternativen till att bygga på jordbruksmark tillräckligt.

Är det inte mark- och miljödomstolen, så är det regeringen som sätter stopp för kvarteret Hästen, eller länsstyrelsen som stoppar potatisåkern. Det är inte lätt att ha en utveckling i den här kommunen, när myndigheterna hela tiden sätter käppar i hjulet, sa kommunalrådet Erling Cronqvist då.

Nu har en hastig flytt av handelsområdet till andra sidan av väg 24 fått grönt ljus och om ett år ska butikerna kunna öppna. Det rör sig om totalt 24 900 kvadratmeter mark men för Willys kvarstår ett stort problem. Livsmedelshandel är nämligen inte tillåtet i det nya området.

Kommunalrådet Erling Cronqvist hoppas däremot få till en lösning.

Vi jobbar intensivt på kommunen att flytta Willys också. Vi behöver konkurrens på matvaror, säger han till Hallandsposten.

På den nya tomten ryms i dagsläget Dollarstore, Jysk samt Jem och Fix.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094