23948sdkhjf

Ny dagligvarubutik planeras i sjuvåningshus – 2 200 kvadratmeter

Butiken planeras på Grisbacka i Umeå.

I tisdags gav kommunstyrelsens planeringsutskott grönt ljus för en ny detaljplan i området Grisbacka i den västra delen av Umeå.

Ett byggnadskomplex i sju våningar i hästskoform med plats för ett 70-tal lägenheter samt ett utrymme i bottenplan motsvarande 2 200 kvadratmeter ingår i detaljplanen. Kvarteret, som kallas Syrenen ses som en viktig del i kommunens vision eftersom det kan bli en del av områdets nya centrum, skriver Västerbottens Kuriren.

Tanken är att lokalen ska inrymma en dagligvarubutik men vilka kedjor som är aktuella i dagsläget avslöjas inte. Huset planeras intill Mekonomen precis mittemot Coop Grisbacka och mellan butikerna Ica Kvantum Kronoparken och Ica Supermarket Hedlunda. Även ett parkeringsgarage för kunder planeras.

Som det ser ut i dag lutar det åt dagligvaruhandel men inte Coop. Vi för dialog med andra intressenter. Vi har förberett för möjlighet till centrumverksamhet och gör planen så flexibel som möjligt, säger Niklas Linrin, vd på NNJ Fastigheter, till Västerbottens Kuriren.

När bygget skulle kunna komma igång är oklart.

– Det är inte omöjligt att det skulle kunna hända under slutet av 2021 eller innan sommaren 2022, säger Niklas Linrin till tidningen.

Flera andra byggnadsprojekt planeras i området.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078