23948sdkhjf

Matpriskollen: City Gross snabbast att ställa om

I veckans granskning av kedjornas dr-erbjudanden konstaterar Ulf Mazur på Matpriskollen att City Gross var snabbast med att ställa om sitt dr-blad till rådande läge.

Nu drar det ihop sig mot påsken och Matpriskollens största användarvecka!

Påsken är årets kanske största mathelg. Och med ökad arbetslöshet, som snabbt kommer mot oss, så är det klart att många fler börjar leta sätt att dryga ut sin disponibla inkomst.

Eftersom matkostnaderna är en av de största utgiftsposterna så blir det fler som letar extrapriser för att handla lite billigare. Förra veckan hade vi 17 procent fler unika besökare i appen än veckan innan! Påskveckan kommer därför slå alla rekord för Matpriskollen, eller rättare sagt för Sveriges konsumenter som aktivt valt bort pappersreklamen.

Det mest ”dramatiska” vecka 13 var att City Gross snabbt ställde om och gick ner på ett tvåsidigt DR-blad, med bara 13 erbjudanden. Normalt har man 20 sidor och +100 erbjudanden/vecka.

Trycket har generellt varit stort senaste veckorna och många hyllor är ändå tömda på varor, så varför annonsera erbjudanden som med stor chans kommer vara slut under kampanjveckan? Så kanske de resonerade. Ingen annan kedja var dock lika snabb att ställa om.

Tittar vi på listan över mest populära erbjudanden så skönjer jag en viss ökning av nyttiga produkter som frukt och grönsaker i dessa tiderna. Äpplen för 14,95 kronor kilot, bananer 9,90 kronor per kilo och apelsin för bara 10 kronor kilot är så klart mycket vitaminer för pengarna.

Till sist vill jag dock framhålla Ö&Bs vetemjölserbjudande som slog årslägsta. Finax, Ramlösa Kvarn, 2 paket för bara 15 kronor, är nya lågprismärket.

Kedja Mets tillagda erbjudandet i Matpriskollens inköpslista v 13 2020
City Gross Äpple Golden Delicious/Royal Gala; 14,95/kg ; Max 3 köp/hushåll
Coop Banan, 15,00/kg, Ekologiskt ; Max 3 köp/hushåll
Stora Coop Apelsin; 10,00/kg Egypten/Marocko/Spanien; Max 3 kg/medlem
Hemköp Krydda i kruka; 10,00/frp ,Ekologiskt,KRAV Sverige
Ica Kvantum Lök, gul i nät; 7,90/frp Sverige
Ica Maxi Vindruvor, röda, kärnfria i ask; 20,00/frp Sydafrika
Ica Nära Apelsin i nät; 15,00/frp Grekland/Spanien
Ica Supermarket Lithells Falukorv; 20,00/frp, Sverige; Max 2 köp/hushåll
Lidl Banan; 9,90/kg Nicaragua; Gäller Måndag-Onsdag
Netto Lök, gul/Potatis/Vitkål; 7,95/kg
Willys Gurka; 8,90/st Spanien; Max 5 köp/hushåll
Willys Hemma Gurka; 8,90/frp Spanien; Max 5 köp/hushåll
ÖoB Ramlösa Kvarn Vetemjöl; 2 för 15,00 Sverige
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094