23948sdkhjf

Så informerar Ica om smittspridningen

För att öka kunskapen i samhället om hur smittspridningen av Covid-19 kan minska kommer Ica att informera om Folkhälsomyndighetens rekommendationer i butiker, reklamutskick och i sociala medier. Informationen kommer även att finnas på olika språk, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

Ica räknar med att nå miljontals människor varje vecka med informationen från Folkhälsomyndigheten.

– Ica och Icabutikerna har ett stort samhällsansvar när det gäller att fylla Sveriges kylskåp med mat i denna svåra kris, men Icabutikerna är också en viktig mötesplats för alla delar av samhället. Därför är det självklart för oss att hjälpa till att sprida informationen, också på många olika språk. När Sveriges Icahandlare går samman kan väldigt många människor nås av Folkhälsomyndighetens viktiga information, säger Josefin Lundmark, marknadsdirektör på Ica Sverige i en kommentar.

Icabutikerna följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minimera risken för smittspridning i butikerna. För att underlätta för kunderna att hålla avstånd i butiken rekommenderas att golvdekaler sätts upp, att ytterligare ytor i butikerna öppnas upp och att butikerna ska arbeta med att få ett jämnt kundflöde i butiken.

– Vi är säkra på att det krävs en stor flexibilitet i omgivningen i särskilt ansträngande tider. Med hjälp av små medel kan vi göra stor skillnad i våra butiker. Våra kunder finns alltid där för oss alla andra dagar om året, därför är det självklart och viktigt för oss att kunna ställa upp för dem i svåra tider med information som kan vara livsviktig, säger Danny Lundblad, Icahandlare i Skarpnäck, Stockholm.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126