23948sdkhjf

Nu är han vald till KF:s nya ordförande

Leif Linde valdes enhälligt till ny styrelseordförande efter Tommy Ohlström.

Det blev som väntat enligt valberedningens förslag. Leif Linde har på dagens stämma valts till ny styrelseordförande för Kooperativa Förbundet.

– Jag är väldigt glad och hedrad över förtroendeuppdraget. Det ska bli väldigt spännande men jag inser att det också är en tuff utmaning, säger den nyvalda styrelseordföranden i en kommentar.

Han fortsätter med att tacka alla anställda i butiker, föreningar och dotterbolag ”som just nu gör heroiska insatser för att människor ska få tillgång till det de behöver”. 

– Det är ett fantastiskt fint arbete som jag är väldigt stolt över att vi gör tillsammans.

Dagens FK-stämma var den 121:a i ordningen, men den första som hölls digitalt, naturligtvis som en följd av coronapandemin.

Tommy Ohlström avtackades efter två år som ordförande och Leif Linde valdes enhälligt till hans efterträdare. Dessutom valdes två nya ledamöter in i styrelsen; Kerstin Wallentin, Järfälla, är senior konsult och interimschef inom marknad och kommunikation och Jesper Josbrant, Luleå, är vd för HSB Affärsstöd AB och ordförande för Coop Norrbotten.

Leif Linde var vd för Riksbyggen mellan 2012 och 2020 men lämnade rollen tidigare år för att gå i pension. Han har även en gedigen bakgrund inom KF-koncernen. 2004-2006 var han vd och föreningschef för dåvarande Konsumentföreningen Svea och 2006-2012 var Leif Linde förbundsdirektör i KF.

– Det känns väldigt roligt att få fortsätta verka inom kooperationen. Det finns få idéer som känns lika moderna och attraktiva just nu som den kooperativa tanken, inte minst för den yngre generationen, säger Leif Linde.

Stämmans 101 ombud godkände också KF:s årsredovisning där det sedan tidigare är känt att Nettoköpet och e-handeln fick KF:s resultat för 2019 att rasa.

Läs mer  veckans papperstidning!

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Läs mer om: KF
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109