23948sdkhjf

Nu kan även Icas kunder få digitala kvitton

Från och med i dag, den 15 april, erbjuder Ica digitala kvitton till alla sina Stammis-kunder. Även Åhléns och Jula har sedan tidigare anslutit sig till tjänsten som aktiveras i Kivras app.

Läs också: Coop gör sig av med lönespecifikationer på papper

Redan i maj förra året annonserade Kivra och Ica sitt kvittosamarbete. Snart ett år senare sker nu lanseringen av den nya plattformen som utvecklats av Kivra ihop med Icas innovationshub Icax. Tjänsten gör det möjigt för anslutna företag att erbjuda sina kunder att automatiskt spara sina kvitton digitalt på ett och samma ställe.

– Digitala kvitton kommer göra det enklare för våra kunder att leva lite mer hållbart och samtidigt ha ordning på sina kvitton. Det är viktigt att vi på Ica är med och för samhället i en mer hållbar riktning, säger Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör Icagruppen.

I Sverige skrivs det ut fyra miljarder papperskvitton per år och förbrukningen av papperskvitton uppges motsvara cirka 60 000 träd årligen. Ica står för 15 procent av alla dessa kvitton vilket motsvarar totalt cirka 670 miljoner utskrifter. En stor del av kvittona i dagligvaruhandeln slängs dessutom direkt efter köpet. 

Ica är inte ensamt i dagligvaruhandeln om att erbjuda digitala kvitton, I maj 2018 gick Hemköp ut med sin tjänst och kort därefter även City Gross. Willys har erbjudit digitala kvitton sedan i februari 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094