23948sdkhjf

Rivaler krokar arm – Ica och Coop i samarbete

”Det hör inte till vanligheterna att vi samarbetar med Ica”.

Stora Coop Bergvik och Ica Maxi Bergvik är normalt bittra konkurrenter men under rådande coronakris väljer de istället att lägga ned stidsyxan och röka fredspipa.

– Det hör inte till vanligheterna att vi samarbetar med Ica. Men nu är vi i en mycket speciell situation och då måste det vara samarbete över gränserna som gäller. Tillsammans hoppas vi att kunna göra verkligheten lite drägligare för vissa, säger Martin Hagström, butikschef hos Stora Coop Bergvik, med glimten i ögat.

I ett samarbete tillsammans med Stadsmissionen och Ria i Karlstad ska butikerna hjälpa utsatta i Karlstad som redan innan coronapandemin hade det väldigt tufft. Nu är situationen för dessa människor ännu mer kritisk.

– Både vi på Ica Maxi Bergvik och Coop Värmland har tidigare haft kontakt med både Stadsmissionen och Ria för att se hur vi kan hjälpa till med vårt gemensamma matsvinn. När detta projekt blev försenat på grund av Corona ville vi ändå göra något för att hjälpa de mest utsatta. Då kom vi fram till idén att tillsammans med våra kunder hjälpas åt. Vi kan inte göra allt – men alla kan göra något, kommenterar Christer Johansson, handlare hos Ica Maxi Bergvik.

Båda butikerna har startat upp insamlingar med Swish och QR-kod där pengarna oavkortat går till Stadsmissionens och Rias verksamheter i Karlstad. För varje 100 kronor som kunderna samlar in skjuter butikerna tillsammans också till 20 kronor extra.

De som kommer till Stadsmissionen och Ria kan ha drabbats av exempelvis hemlöshet, psykisk ohälsa eller ekonomisk utsatthet. När samhället på olika sätt stänger ner på grund av Corona hamnar dessa människor i en särskilt svår situation.

– Vi ser i dag ett ökat behov av hjälp bland besökarna på Stadsmissionen. Behovet att få ett mål mat och sköta sin hygien är mycket stort. Genom den här insamlingen hoppas vi kunna ge fler personer ett mål mat i dessa svåra tider. Vi kommer att fortsätta ge våra besökare både mat och en extra omtanke. Tillsammans gör vi skillnad, säger Marie Björklind, verksamhetschef på Karlstads kyrkliga stadsmission.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.161