23948sdkhjf

Styckmästarn i konkurs – omsatte 200 miljoner

Styckmästarn i Gamlestan i Göteborg med anor från 1940-talet försattes på egen begäran i konkurs i torsdags i förra veckan. Företaget med en nettoomsättning på cirka 212 miljoner kronor och ett trettiotal anställda har under en längre tid lidit av likviditetsproblem samt problem med bland annat ökade råvarupriser och en svag krona.

– Trots stor orderingång har företaget under en längre tid lidit av dålig likviditet, och då företagets ägare dessutom drabbats av sjukdom har man nu, tillsammans med bolagets styrelse, valt att sätta företaget i konkurs. Den oroliga tid vi lever i just nu har dessutom försvårat situationen för uppköp och intressenter har därmed dragit sig tillbaka, säger Styckmästarns vd David Zackrisson till Food Supply.

David Zackrisson, som tillträdde som vd i höstas, hoppas på att företaget ska kunna leva vidare även i framtiden.

– Det här är ett fantastiskt företag, topp tre när det gäller köttprodukter, och med en personal som sliter hårt varje dag. Hela branschen har det tufft just nu och det är svårt att vara en ensam spelare bland stora aktörer men jag hoppas och tror på att Styckmästan ska kunna leva vidare i ny regi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095