23948sdkhjf

Matspar bevakar kedjornas leveranstider: ”Mest avgörande konsumentbehovet”

Prisjämförelsetjänsten har byggt en egen leveranskalender.

Efterfrågan på hemleveranser av mat på nätet har ökat långt högre än kedjornas kapacitet under coronapandemin vilket gjort det svårt för många kunder att hitta leveranstider.

Det har prisjämförelsesajten Matspar.se försökt lösa genom att bygga en egen leveranskalender. I kalendern kan kunderna se när första möjliga leveranstid finns tillgänglig hos respektive kedja.

Det är egentligen en naturlig utveckling för oss men i och med coronapandemin har det blivit det mest avgörande konsumentbehovet, säger vd Omid Ghanbari till Fri Köpenskap.

För att snabbt åtgärda problemet har de byggt en egen tjänst som automatiskt kontrollerar kedjorna och uppdateras varje timme, baserat på vilket postnummer som kunden angett. I dagsläget kan den däremot bara registrera vilka dagar som kedjorna kan leverera och inte särskilda slottider.

– Det har varit ganska bökigt eftersom vi inte har tillgång till kedjornas API:er, men ambitionen på sikt är att förbättra den, exempelvis genom att lägga till slottider. Detta är dock ytterligare en dimension som blir ganska utmanande om man inte har tillgång till kedjornas API:er. Olika delar av Stockholm har olika slottider, exempelvis.

Att öppna API:er innebär enkelt förklarat att annan mjukvara kan kopplas ihop med en uppsättning funktioner hos kedjorna, i det här fallet e-handeln.

Tror du att kedjorna kan tänkas vilja dela med sig av sina API:er inom e-handeln på sikt?

– Det hoppas jag, ju mer transparent en kedja är mot konsumenterna desto lojalare blir de. Det finns många matkassar att vinna på det.

Fungerar tjänsten väl med de funktioner den har i dag?

Ja, det skulle jag vilja påstå men den har bara varit uppe sedan i torsdags så i dagsläget har vi inte tillräckligt bra data för att veta säkert. Sedan finns det utmaningar med till exempel Mathem som lägger upp tider med väldigt kort varsel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125