23948sdkhjf

Dagligvarugalan nu ännu viktigare – glöm inte nominera

Chefredaktör Mona Johansson imponeras av hur branschens alla vardagshjältar hanterat krisen – och ser fram emot att hylla dem på galan i oktober.

Om det är något den nuvarande krisen visat så är det hur samhällsviktig dagligvaruhandeln är. Personal i alla delar av branschen har nu slitit i många veckor för att se till att matförsörjningen fungerar som den ska i en kaotisk och skrämmande tid.

Alla de som vi brukar kalla vardagshjältar har verkligen fått göra skäl för namnet. Många av dessa hjältar utsätter sig dessutom för större smittrisker än oss andra, som har möjlighet att jobba hemifrån eller på annat sätt idka social distansering.

Förutom allt dagligt slitgöra har också spännande samarbeten och nya innovationer skapats som kommer att föra branschen framåt långt efter att krisen är över. Det försöker vi uppmärksamma i Fri Köpenskaps bevakning redan nu, men det blir också en intressant extra faktor när Dagligvarugalans finalister ska utses.

När oktober kommer har allt förhoppningsvis återgått någorlunda till det normala. Det måste vi ändå tro. Då finns det också ännu större skäl än vanligt att mötas på årets viktigaste branschfest. När Dagligvarugalan skapades för tolv år sedan var det för att rikta spotlighten mot vardagshjältarna och höja statusen för hela branschen. Det känns nu ännu viktigare. Och om möjligt ännu mer relevant.

Glöm därför inte att nominera kandidater till de olika priskategorierna på Dagligvarugalan. Senast den 24 maj ska alla nomineringar vara inlämnade (mer info på dagligvarugalan.se). 

Våra jurygrupper behöver er hjälp att hitta de mest välförtjänta finalisterna. För vi vet alla – och har under krisen blivit påminda om det på ett mycket påtagligt sätt – att det finns värdiga vinnare där ute. Låt oss sedan hylla pristagarna och tillsammans göra Dagligvarugalan i Stockholms stadshus den 8 oktober till en fest att minnas.

Mona Johansson är chefredaktör för Fri Köpenskap

Artikeln är en del av vårt tema Ledare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094