23948sdkhjf

Hon blir ny branschchef hos LRF

Ingrid Eilertz ska vässa det branschgemensamma samarbetet.

I dag ligger Lantbrukarnas Riksförbunds, LRF:s, branscher utspridda på olika enheter inom organisationen. Genom att tillsätta en nyinrättad tjänst som branschchef blir alla LRF:s branscher, bortsett från LRF Skogsägarna, samlade under Ingrid Eilertz som branschchef. Hon tillträder sin nya tjänst i mitten av juni.

– Det skall bli jätteroligt att komma till LRF vilken är en mycket spännande organisation med det viktiga samhällsuppdraget att verka för en konkurrenskraftig hållbar livsmedelsproduktion i Sverige. De gröna näringarna är en grundförutsättning för detta, något som blivit än tydligare i dessa tider, säger Ingrid Eilertz i en kommentar.

Hon kommer närmast från Jordbruksverket där hon är chef för livsmedelskedjan och exportenheten. Hon är utbildad veterinär och har en lång chefs- och ledarerfarenhet från uppdrag på såväl länsstyrelse som Jordbruksverket, bland annat som avdelningschef för avdelningen för djurskydd och hälsa på Jordbruksverket och Sveriges veterinärchef (CVO)

Ingrids långa erfarenhet av de gröna näringarna kommer att vara till stor nytta i arbetet med att utveckla LRF:s branschverksamhet, säger Anders Holmestig, vice vd hos LRF.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203