23948sdkhjf

Mobila teststationer för covid-19 öppnar hos Lidl

Sammanlagt kommer de tre nya teststationerna ha kapacitet att testa runt 600 personer per dag.

Provtagningsstationerna öppnar utanför butikerna i Kungsängen, Fruängen och Upplands Väsby. Den sistnämnda öppnar i dag, tisdag.

Utanför varje butik kommer en testbil stå parkerad. Testerna, som bokas i förväg, kommer att utföras vardagar klockan 08.30-18.00 och pågå fram till sommaren. Det är enbart vårdpersonal som kommer att testas vid stationerna.

Projektet är ett samarbete mellan Lidl, Samtrans och Infosolutions i samverkan med Folkhälsomyndigheten. Alla tre butikerna ligger lättillgängligt nära större vägar.

– När vi fick frågan om att upplåta plats på våra parkeringar för provtagning och förstod att vi kunde göra det utan att på något sätt riskera våra kunders hälsa svarade vi ja utan att tveka. Den här situationen är någonting var och en har skyldighet att hjälpa till att lösa, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl i en kommentar.

Att bli uppbackad av Lidl betyder mycket, menar Alex Stendahl, vd för Infosolutions.

– Det ger oss möjligheten att skala upp verksamheten på flera orter och troligen även för att senare kunna öka tester till personal inom samhällsviktiga funktioner utöver sjukvården.

Artikeln är en del av vårt tema Coronaviruset.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11