23948sdkhjf

Planer på ny Ica-butik skrotas

”Skönt att det finns ett beslut i alla fall”, säger handlaren Morgan Alm.

Sedan ett tiotal år tillbaka har Morgan Alm, handlare hos Ica Supermarket i Kisa haft planer på att flytta till ett nytt läge, ungefär mitt emot den nuvarande Coop-butiken på andra sidan Ydrevägen.

– Vi är väldigt trångbodda med 940 kvadratmeter totalyta i dagsläget. Den nya butiken, om den blivit av, skulle nästan bli en fördubbling till mellan 1600-1800 kvadratmeter totalyta samt ett mycket bättre läge på sikt, berättar han för Fri Köpenskap.

Butiken skulle ligga intill järnvägen, nära Kisa station, och planerna var långt gångna. Men nu har de skrotats, vilket Östergöta Correspondenten var först med att uppmärksamma. Ica Fastigheter drar sig helt enkelt ur.

– Problemet blev att det visade sig att Trafikverket vill ha ett 30 meters säkerhetsavstånd till järnvägen samt tolv meter till vägen på andra sidan. Då blir det tyvärr svårt eftersom det bara finns 20 meter att bygga på, förklarar Morgan Alm.

Borde inte detta kommit upp på agendan direkt?

– Jag tror att kraven har skärpts under resans gång. Sedan kanske det är för att man någon gång i framtiden vill bygga ut järnvägen.

Men han hänger inte läpp för det.

– Det är ju tråkigt att det tagit så lång tid men det är skönt att det nu finns ett beslut i alla fall. Vi har kommunikation med kommunen om alternativa tomter men även hur man kan utveckla det befintliga läget.

Vad tror du om att istället fokusera på nuvarande butiken då?

– Det går absolut att utveckla det här läget så vi sitter inte i sjön.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11