23948sdkhjf

Ökad omsättning för Coop Gotland – liten vinst

Coop Gotland ökade omsättningen för tredje året i rad. Men det är först på sista raden som föreningen visar en liten vinst.

2019 var ett framgångsrikt år för Coop Gotland. Föreningen, som driver en Stora Coop och åtta mindre Coopbutiker på ön tog hem storslam på Dagligvarugalan förra året när Stora Coop Visby utsågs till Årets butik, och föreningens vd Carl-Johan Stålhammar vann priset som Årets syftesdrivna ledare.

I butikerna ökade försäljningen för tredje året i rad, den här gången med 2,9 procent eller 13,1 miljoner kronor.

– Vi gläds över att kunna öka omsättningen i den hårda konkurrensen på ön, säger Carl-Johan Stålhammar till Fri Köpenskap.

Omsättningen landade på 461,5 miljoner kronor, vilket innebär att föreningens försäljning ökat med cirka 60 miljoner kronor på tre år.

Vinsten är dock betydligt blygsammare. Det positiva resultatet från 2018 förvandlades till ett minus på 2,2 miljoner kronor efter finansnettot..

Resultatet på sista raden räddas av att föreningen avsatt för mycket pengar för den pågående om- och tillbyggnaden av butiken i Klintehamn, och därför kan förstärka sin resultaträkning med 6,7 miljoner kronor. Resultatet på sista raden blir en vinst på 3,3 miloner kronor.

Butiken i Klintehamn är tillsammans med Stora Coop Visby och butikerna i Lärbro, Hemse och Slite de som uppvisat de största försäljningsökningarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094