23948sdkhjf

Coop river Ica-butik och bygger nytt

Nytt öppningsdatum för försenad butik.

2014 kunde Fri Köpenskap berätta att Konsumentföreningen Göta köpt upp dåvarande Ica Ankaret i Ankarsrum av handlaren Lars Nilsson som drivit butiken i 30 år. Därefter har butiken blivit en långbänk.

Läs också: Allt klart för Coops jättelager

Ursprungsplanen var egentligen att flytta verksamheten på Tjustvägen till den nya butiken som skulle drivas av franchisetagare men planerna ändrades och lades på is. I augusti i fjol kunde Fri Köpenskap berätta att ambitionen var att öppna en helt ny butik på tomten hösten 2020 men detta har försenats ytterligare.

Nytt öppningsdatum är mars 2021 men nu börjar det hända saker. Rivningen av den tidigare Ica-butiken påbörjas nu i maj.

– Den är i så dåligt skick och vi vill få byggnaden mer inflyttad på tomten för att ge möjlighet till en större parkering, säger Fredrik Johansson hos Tjustfastigheter till Dagens Västervik.

Butiken blir en traditionell Coop-butik i det mindre formatet men ändå större än den som finns i dag. Butiken kommer att drivas, åtminstone tillsvidare, av Kf Göta och inte franchisetagare. Totalytan blir omkring 800 kvadratmeter och säljytan cirka 550.

– Det blir ett riktigt lyft för Ankarsrumsborna med en affär med bra och stort utbud av varor, konstaterar Fredrik Johansson.

I samband med att den nya butiken öppnar kommer också den gamla butiken på Tjustvägen att stängas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172