23948sdkhjf

Coop Norrbottens storsatsning dyrare än väntat

Coop Norrbotten beslöt sig för en tid sedan att inte lägga ner Stora Coop i Kiruna på grund av stadsförflyttningen utan att istället satsa stort på butiken. De planerna ligger fortfarande fast och den enda justeringen på vägen har blivit att prislappen höjts något från 30 till 35 miljoner kronor. 

– Vi har nu satt igång med arbetet då vi precis upphandlat hela entreprenaden. Vi håller den tid vi har tänkt men det har varit lite kämpigt att få ihop entreprenaden då det är många som byter ut sina kyl-och frysdiskar samt att vi har en speciell situation här där en hel stad ska flyttas, vilket innebär att de firmor som utför den här sortens arbete är ovanligt upptagna, säger Peter Fjällborg, vd på Coop Norrbotten, till Fri Köpenskap.

Arbetet med den nya butiken ska starta nu till början av sommaren och stå klar till hösten enligt planerna. Enligt Peter Fjällborg rör det sig om en i princip helt ny butik med fler manuella avsnitt för fisk, kött och delikatesser samt en ny kafédel. Samtidigt söker butiken nu också efter en ny butikschef.

– Vi vill att den nya chefen ska komma in så fort som möjligt då vi vill ha med den personen i den här processen, säger Peter Fjällborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094