23948sdkhjf

Här är butiken som räknar kunderna i realtid

Mer än någonsin tidigare under den pågående coronaepidemin är det viktigt att hålla reda på hur många som befinner sig i butiken samtidigt. Nu finns det möjlighet att med hjälp av 3D-kameror beräkna antalet kunder i realtid och först ut med lösningen är Ica Maxi Välsviken i Karlstad.

– För mig som handlare är det en självklarhet att följa de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten ger. Även om de ännu inte specificerat exakt vad som gäller för hur många personer det får vara i en butik så vill jag ligga steget före och själv ta ansvaret att sätta en maxgräns för hur många besökare vi kan ha i butikens samtidigt. Jag känner att det är min skyldighet både mot mina kunder och minpersonal, säger Peter Kullberg, handlare på Ica Maxi Välsviken i Karlstad i en kommentar.

Bakom lösningen står företaget Store Display Nordics som installerat 3D-kameror vid in- och utgången. Data från dessa kameror beräknar sedan i realtid hur många som befinner sig i butiken samtidigt.

–  Blir det fullt i butiken får vi en notis från systemet via mail eller mobiltelefon i god tid innan det blir fullt för att kunna vidta åtgärder. Via skärmen vid entrén kommunicerar vi med kunden, de kan hela tiden se hur många det är i butiken för att själva få en bild av hur trångt det är även när det inte är fullt. 

Efter Ica MaxiVälsviken så står Ica Kvantum i Farsta och Ica Supermarket Sabbatsberg i tur med att installera kundräknare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062