23948sdkhjf

Trion som ska hjälpa till att modernisera Coop Mitt

Coop Mitt har förstärkt styrelsen med tre nya ledamöter för att stå bättre rustad att hantera den snabba förändringstakten inom daligvaruhandeln. 

Det tre är Anna Rosengren, vd för Almi GävleDala (tidigare CCS Healthcare, Hemköp och Milko Mejerier), Lars Bengtsson, servicemarknadschef på Bilbolaget Gävleborg (tidigare XXL Sport & Vildmark, Mediamarkt, Clas Ohlson och Stadium), och Cecilia Carter, investmentchef på Invest in Dalarna (tidigare Stora Enso).

– Med tillskottet av Anna, Lars och Cecilia har Coop Mitts styrelse fått den sammansättning av kompetenser och perspektiv som kan tackla utmaningarna i framtidens dagligvaruhandel och på bästa sätt ta till vara värdefulla inspel från våra förtroendevalda, ägarombud och 241 000 medlemmar, säger Coop Mitts styrelseordförande och ny vice ordförande för Kooperativa Förbundet KF, Maria Rudolphi.

Coop Mitt, med 64 butiker och 241 000 medlemmar i Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Uppland och Västmanland, leds av Meta Persdotter.

– Vi behöver ställa om för att möta en ny kravbild och underlätta för våra medlemmar och konsumenter i allmänhet att göra medvetna val. I det arbetet är förstärkningen av vår styrelse mer än välkommen, säger Meta Persdotter, vd för Coop Mitt.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11