23948sdkhjf

Ica: Tre nycklar till hållbarhet

Ny rapport från Ica pekar ut de viktigaste förändringsområdena.

Ökad andel hållbar växtbaserad mat, en svenskare matloop och ett mångfaldsjordbruk. Det är de tre viktigaste områdena för förändring enligt en ny rapport från Ica byggd på rådande forskning samt dialog med experter från bland annat SLU, LRF, Stockholm Reliance Centre, Albaeco och WWF.

Rapporten pekar ut att ett av de viktigaste verktygen för att minska matsystemets påverkan är att öka andelen växtbaserad kost med mer frukt- och grönsaker samt alternativa proteiner. Vilket kräver samarbeten i hela kedjan.

– De tre förändringsområdena som rapporten identifierar kommer att ligga till grund för utvecklingen av våra produkter framåt, vi ska satsa på de insatser som får störst positiv påverkan på kortast tid för ett hållbart matsystem. Men för att åstadkomma förändring måste vi jobba tillsammans. Vi och övriga aktörer i livsmedelsbranschen behöver fokusera på lösningar, där hoppas vi att vår rapport kan vägleda i den gemensamma kraftsamling som krävs, säger Ann-Katrin Tottie, framtidsanalytiker på Ica, i en kommentar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.046