23948sdkhjf

Storaffär i ägaren till nya Coopbutikerna

Det finska fastighetsbolaget Cibus köpte i mars fastigheterna med Coops inköpta Nettoubutiker av Coop Butiker & Stormarknader.

Läs också: Allt klart för Coops jättelager

Genom affären, som var värd 1,9 miljarder kronor, blev Coop hyresgäster i butikerna.

I natt genomfördes en snabb och oväntad affär i bolaget, där storägarna SFC Holding och och Oy Sirius Capital Partners sålde alla sina 3,7 miljoner aktier i bolaget, som är noterat på First North-listan.

Priset per aktie blev 128 kronor.

Det framkom inte vilka som har köpt aktierna men tidigare under tisdagen uttryckte en grupp av styrelsemedlemmar och ledning i Cibus, inklusive Cibes vd Patrick Gylling, samt anställda i Oy Sirius Capital Partners, intresse för att köpa aktier i erbjudandet till ett totalt värde av 5-6 miljoner euro, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Läs också: Coop lanserar emv-blöjor i språksamarbete

Hyresavtalet för Netto/Coopbutikerna är ett så kallat triple net-avtal, vilket innebär att hyresgästen är ansvarig för kostnaderna för drift, underhåll, försäkring och skatt.

På vilket sätt de nya ägarförhållandena i Cibus påverkar de svenska butikslokalarna är ännu oklart.

De flesta av butikerna hyrs av Coop Vardagshandel, men ett antal har eller kommer att föras över till regionala konsumentföreningar eller nya bolag som Coop Butiker & Stormarknader samäger med föreningarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.159