23948sdkhjf

Ny Ica och Apotek Hjärtat till hett gränshandelsläge – 3 600 kvadratmeter

Butiken beräknas öppna våren 2021.

Ica och fastighetsägaren Concilia Retail Property AS har gjort klart för en ny Supermarket och Apotek Hjärtat i gränshandelscentrumet Charlottenberg.

Handelsplatsen utökas med en ny byggnad på 3 600 kvadratmeter där aktörerna kommer att husera.

– Det känns väldigt bra att få Ica på plats. Vi har redan ett gott samarbete i Töcksfors som resulterat i en bra affär både för oss och Ica, så det här är en vidareutveckling på det samarbetet, säger Alexander Jørgensen, vd hos Concilia Retail Property AS till Fri Köpenskap.

Ambitionen är att butiken ska kunna öppna till påsk 2021 men coronapandemin kan i värsta fall skjuta en aning på premiären. För tillfället är den norska gränsen stängd.

Vi kommer att påbörja byggandet så snart det är möjligt och vi har tillstånd att resa till Sverige så vi kommer inte låta corona stoppa oss oavsett. Däremot blir allt lite tyngre i dessa tider så beroende på hur det utvecklar sig så kan det bli så att vi tvingas skjuta upp öppningen till hösten 2021, men det beror på hur allt utvecklar sig. Vi hoppas att gränsen kan öppna den 15 juni, konstaterar Alexander Jørgensen.

Handelsparken består redan av 10 500 kvadratmeter, med hyresgäster som Dollarstore, Rusta, Lidl och Lager 157. Förutom Ica och Apotek Hjärtat planeras ytterligare en byggnadsfas och den totala ytan kommer då att uppgå till 20 000 kvadratmeter.

Ica Supermarket planerar att erbjuda ett brett sortiment för både svenska och norska kunder. Kundytorna blir generösa så att det ska gå snabbt och enkelt att handla.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125