23948sdkhjf

Bergendahls stärker upp med ny organisation – han blir ansvarig

Bergendahls Food stärker affärsområdet Externa kunder.

Bergendahls Food stärker affärsområdet Externa kunder med en ny organisation. Affärsområdet ansvarar för stora kunder som Mathem, Matöppet, Matrebellerna och Fria kunder samt export. De får också ansvaret för Bergendahls nya koncept Cash. Henrik Weiden och Torbjörn Larsson, med gedigen erfarenhet från Bergendahlskoncernen, får ledande roller inom affärsområdet. Det framgår i ett pressmeddelande.

Henrik Weiden blir försäljningsdirektör med totalansvaret för affärsområdet. Henrik har arbetat inom Bergendahlskoncernen i många år, han startade som butikschef i Höör 2007 och kommer närmast från rollen som marknads- och e-handelschef för City Gross.

– Jag ser mycket fram emot att utveckla vår affär och skapa tillväxt tillsammans med våra kunder. Mathem gör en fantastisk resa och expanderar med ett nytt lager i Veddesta och Matöppet satsar på att utveckla och förnya sitt koncept. Vi samlar nu många starka spelare med lång erfarenhet inom sina respektive ansvarsområden och jag ser stora möjligheter för oss att utvecklas tillsammans med våra kunder, säger Henrik Weiden, försäljningsdirektör Bergendahls Food i en kommentar.

Torbjörn Larsson blir försäljningschef och ansvarar för hela försäljningsteamet som arbetar med externa butiker. Han kommer närmast från rollen som Affärsområdeschef för sortiment och inköp och har en gedigen erfarenhet från livsmedelsbranschen.

– Det är mycket spännande att vi gör en fokuserad satsning på att skapa ännu bättre affärer tillsammans med våra kunder. Vi är ett mycket starkt team och jag ser stor utvecklingspotential, säger Torbjörn Larsson, försäljningschef hos Bergendahls Food.

I affärsområdet ingår även det nya konceptet Cash som öppnade sin första butik i Hyllinge under förra året. Konceptet som har en tydlig lågprisprofil vänder sig till storhandlaren, oavsett om du är en familj, en förening eller ett företag.

– Cash är ett intressant koncept och vi etablerade första stormarknaden i Hyllinge under förra året. Vi har haft en mycket bra utveckling under första året och arbetar just nu med strategier och planer för fortsättningen av Cash, säger Henrik Weiden, försäljningsdirektör Bergendahls Food.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078