23948sdkhjf

Förstagångshandlare tar över Sörmlandsbutik

Nicklas Lidholm blir förstagångshandlare i Stjärnhov i Sörmland. Den första juni får han nycklarna.

På måndag tar Nicklas Lidholm över Ica Nära Strandhallen, den utpräglade sommarbutiken i Sörmland.

– Just nu jobbar jag på huvudkontoret i Solna med dr-kampanjer för Näraprofilen sedan två år. Men jag har jobbat i flera butiker och varit butikschef för Ica Nära jätten i Södertälje i nio år. Den största skillnaden med egen butik blir att ha det totala ansvaret och utvecklingen av butiken. Något som blir utmanande och jättespännande.

I sommar ska han lära känna butiken och klara av sommaren. Efter högsäsongen med många fritidsboende gäster ska han se över sortimentet och butiksvarvet samt spelavdelningen och kassan med inredning.

– Det lokala sortiment är viktigt och självklart att lyssna på kunderna. 

Stjärnhov ligger två mil från Gnesta i Sörmland.

– Det är en liten ort men många har sommarhus här. Det ska bli jättekul. Allt har flutit på bra i processen. Efter två månader får jag äntligen nycklarna.

Efter 22 år som handlare i Stjärnhov går Janne Andersson i pension.

– Det blir härligt att lämna verksamheten efter 22 år. Nu blir jag pensionär och ska inte göra någonting på hela sommaren. Det blir en lång välbehövlig semester där man får hålla sig på hemmaplan. Det kan vara skönt att slippa ta några beslut alls. Men jag kommer att sakna arbetskamrterna, säger han till Fri Köpenskap.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125