23948sdkhjf

Så många "Netto-butiker" kan bli Coopfranchise

Omställningen av Coops inköpta Nettobutiker pågår för fullt och ett stort antal av dessa kommer att drivas av franchisetagare i Coop Vardagshandel, en del av Coop Butiker & Stormarknaders, regi. 

–Initialt är det ett sjuttiotal butiker som vi nu söker franchiseföretagare för. Vi söker både internt och externt för de platser vi tror kan drivas som franchise. Det är en pågående process och vi har gått ut och frågat nuvarande butikschefer om intresse finns. Det hela är avhängt att man hittar rätt person som har viljan och kunskapen att vara med och utveckla Coopkonceptet genom franchisedrift. Gör vi inte det har vi fortfarande kunniga butikschefer som kan driva butikerna, säger Annelie Eriksson, försäljningschef på Coop Vardagshandel.

Frågan om Coops franchise har stundtals varit het inom kooperationen och kritiska röster har menat att hela konceptet strider mot Coops grundidé. Men Annelie Eriksson tycker inte att det  är särskilt konstigt att CBS nu satsar på fler franchisetagare.

– Vi har arbetat med franchise sedan 90-talet med bra resultat. Det är en form som vi har haft i många år och som varit framgångsrik. Det finns en vinning med att de som engagerar sig i butiken har en koppling till området och brinner för det arbete som krävs för att driva den. Sen är tröskeln ganska låg rent ekonomiskt för den som går in då de inte behöver bekosta ett lager utan kan förlita sig på Coops centrallager, säger hon.

Just nu söker Coop franchisetagare både inom kooperationen och externt och enligt Annelie Eriksson är intresset stort. Coop ser gärna att butikschefer med goda kunskaper om sina butiker tar steget över till att bli franchisetagare, men för de som inte vill finns det enligt Annelie Eriksson fortsatt goda möjligheter att jobba vidare inom Coop.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079