23948sdkhjf

Mathem dubblar i Göteborg

Mathem och dotterbolaget Fruktbudet har skrivit avtal med Ikano Bostad om ett nytt lager i Mölndal utanför Göteborg. Det nya lagret är totalt 10 000 kvadratmeter stort, dubbelt så mycket som företagen disponerar i dag.

Avtalet är på tre år. Det nya lagret ligger i Forsåker i Mölndal, inte långt ifrån Mathems och Fruktbudets befintliga lager. Flytten beräknas genomföras i slutet av 2020, men innan dess kommer lagret att totalrenoveras. Dessutom byggs en helt ny kyl- och frysavdelning, enligt ett pressmeddelande från Mathem.

– Vi har under lång tid planerat en expansion i Göteborg med omnejd, där vi har diskuterat olika alternativ för hur vi ska gå tillväga. De senaste månadernas explosionsartade ökning för Mathem har gjort att vi har behövt agera snabbare än planerat. Vi är därför mycket glada över att nu ha skrivit avtal med Ikano Bostad om det nya, större lagret som kommer att vara en viktig nyckel för vår satsning på Göteborgsområdet, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem, i en kommentar.

– Även Fruktbudet, som Mathem äger, har under det senaste året haft en mycket stor tillväxt, med ett stort antal nya företagskunder i Göteborg med omnejd. Vi ser mycket fram emot att tillsammans flytta in i samma lokaler och det kommer att leda till många bra synergier mellan våra bolag. Totalt räknar vi med att vårt nya gemensamma lager kommer att ge oss möjlighet att tillsammans växa med mer än 300 procent jämfört med nu, säger Johan Lagercrantz.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078