23948sdkhjf

Ny Willys-butik – 3 800 kvadratmeter

Öppnar vid välbesökt handelsområde.

Svenska Handelsfastigheter tecknar ett tioårigt hyresavtal med Willys avseende en butik i Tornby handelsområde i norra Linköping. Avtalet gäller cirka 3 800 kvadratmeter med beräknad öppning under det andra halvåret 2021.

Hyresavtalet avser lokaler i en projektfastighet som Svenska Handelsfastigheter förvärvade i maj. Till övriga hyresgäster i fastigheten hör Skopunkten och Care of Beds. Hyresgästanpassningarna kommer att påbörjas så snart som möjligt. Efter etableringen av Willys är fastigheten fullt uthyrd.

– Det rör sig om Linköpings bästa läge precis intill motorvägen och det lämpar sig väldigt bra även för e-handel. Nu kommer vi att riva allt inuti fastigheten och renovera. Första september skulle kunna vara ett rimligt datum att starta med ombyggnationerna, säger Thomas Holm, vd för Svenska Handelsfastigheter till Fri Köpenskap.

Willys har sedan tidigare en butik i gallerian i Tornby som avvecklas i samband med flytten till de nya lokalerna. 

I dagsläget har vi ungefär 2 700 kvadratmeter och den nya butiken blir 3 800 så det är en rejäl ökning. I de nya lokalerna kommer Willys-konceptet att komma till sin fulla rätt med allt som ingår i konceptet, säger Johanna Eurén, pressansvarig hos Willys till Fri Köpenskap. 

Den nya butiken kommer att ligga i Elgiganten och Toys R Us tidigare lokaler.

– Det blir också en hämtastation i butiken som vi tror mycket på. Linköping kommer att bli en stark e-handelsmarknad. 

Tornby är ett väletablerat handelsområde med över fem miljoner besökare per år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078