23948sdkhjf

Orkla köper Havrefras

Orkla Foods Sverige har kommit överens med Pepsico om att förvärva varumärket Havrefras inklusive Råg Fras och Mini Fras, enligt ett pressmeddelande.

Orkla är i dag, på uppdrag av Pepsico i Norge, Sverige och Danmark, distributör av Havrefrasprodukterna.

– Orkla har en ledande position inom skandinavisk dagligvaruhandel inom en rad attraktiva kategorier. Med förvärvet av Havrefras stärker vi portföljen med ett välkänt varumärke som utgör ett fint tillskott till våra övriga frukostprodukter, säger Ann-Beth Freuchen, executive vice president Orkla Foods Norden och Baltikum, i en kommentar.

– Vi vill inspirera till en hälsosammare livsstil med riktigt god mat och dryck. Hela Havrefras sortiment har Nyckelhålsmärkning, vilket gör det enkelt för konsumenter att göra ett hälsosamt val” säger Henrik Julin, vd Orkla Foods Sverige.

Havrefras är marknadsledare inom hälsosamma frukostflingor i Sverige och i Danmark, och nummer två på den norska marknaden. Produkten lanserades 1959 och varumärket har varit en del av Pepsico sedan uppköpet av The Quaker Oats Company 2001.

Avtalet omfattar förvärv av varumärket Havrefras och inkluderar inte anställda eller produktionsanläggningar. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Orkla kommer fortsätta att distribuera Pepsicos andra juicer, frukostflingor och snacksprodukter i Norden inklusive Tropicana, Naked, Cruesli, Snack a Jacks, Doritos, Lay's och Bugles varumärken. I Sverige kommer Orkla att fortsätta distribuera Tropicana och Naked.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094