23948sdkhjf

Gotlandsbutik jublar när reserestriktioner hävs: ”Slipper säga upp sommarpersonal”

Den 13 juni får svenskarna resa inom landets gränser.

Under en pressträff på torsdagen meddelade statsminister Stefan Löfven att det blir okej att resa inom Sverige från och med den 13 juni – förutsatt att man är symptomfri.

– Men, jag vill också ha sagt att läget fortfarande är allvarligt. Det här beskedet innebär inte att faran är över och det innebär inte att livet blir som vanligt igen utan andra restriktioner ligger kvar så varenda resa som eventuellt görs i sommar ska göras med försiktighet som ledord. Varje människa som tillhör en riskgrupp ska fortfarande skyddas och varje person i Sverige behöver ta fortsatt ansvar. Om kurvan över svårt sjuka vänder uppåt igen så kommer också nya restriktioner, tillade han.

Stora Coop Visby på Gotland jublar över det nya beskedet.

– Nu slipper vi säga upp sommarpersonal, vilket vi annars hade behövt se över. Så länge vi på Gotland sköter oss och följer rekommendationerna så kommer det här att bli bra, säger butikschefen Markus Wahlgren till Fri Köpenskap.

Han tror att försäljningen kommer att bli bra, men väntar sig ingen explosion eftersom han tror att många kommer att vara försiktiga.

– Det kommer nog att bli en mer utsträckt sommar som inte är lika koncentrerad till mitten och slutet av juli. Det kommer troligen att komma fler besökare under juni och augusti.

Däremot tror han att restaurangerna kommer att få det fortsatt tufft.

– Det blir mindre evenemang på Gotland och de sommargäster som kommer hit kommer troligen att i större utsträckning stanna i stugorna. Något som rent försäljningsmässigt blir negativt för restaurangerna och positivt för dagligvarubutikerna.

Han tror också att de mindre byarna på Gotland kommer att gynnas.

– Många kommer säkert att dra sig lite mer ut på landet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063