23948sdkhjf

Butikschefen i Hultsfred tog bakdörren ut – ersättare redan på plats

Butiken i Hultsfred fortsätter att orsaka problem för Coop. Efter att föreningen Coop Oskarshamn i mars varslat sex av 14 anställda i butiken om uppsägning har Coop nu även brutit med butikschefen Lotta Eliasson.

– Jag hade inte en aning om att de tänkte så här, jag har inte fått någon information om några brister, utan beskedet kom som en blixt från klar himmel. Det blev jättekonstigt, så jag tog bakdörren ut, utan att säga hej då till personalen som varit helt fantastisk, sa Eliasson till Vimmerby Tidning i slutet av förra veckan.

Richard Hedsand, ordförande för Coop Oskarshamn, vill tona ned dramatiken.

– Vi har bara valt att inte gå vidare efter provanställningen. Personen i fråga kommer från en helt annan bransch, det var ett wildcard från vår sida, och vi har kommit fram till att vi inte förlänger med henne. säger Hedsand till Vimmerby Tidning.

Coop har redan klart med en ny butikschef. Lotta Olofsson, som tidigare jobbat på Coop i Högsby i 29 år, gjorde i går sin första dag som butikschef för Coop i Hultsfred, skriver Dagens Hultsfred.

– Det känns bra att rekrytera internt eftersom hon har jobbat inom Coops verksamhet sedan 1989. Vi satsar på ett säkert kort. Hon går direkt in i rollen som butikschef. Vi hoppas givetvis att det blir en långsiktig lösning, säger Richard Hedsand till tidningen.

Lotta Olofsson fick frågan i onsdags om hon var intresserad av jobbet. 

– Det har varit snabba ryck. Jag fick frågan förra veckan och ledningen känner till att jag vill ha ansvar för en egen butik så det blev en bra lösning.

Föreningen Coop Oskarshamn varslade i mars sex av 14 anställda i butiken i Hultsfred om uppsägning med hänvisning till att kostnaderna varit alldeles för höga.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094