23948sdkhjf

Nya miljoner till Vemblas matcykeltjänst

Vemblas affärsidé är att via cykel leverera dagligvaror inom en timme från beställning. Nu tar företaget in ytterligare 3,2 miljoner svenska kronor. Det är entreprenören Tuomas Kukkonen som står för miljoninvesteringen.

Tuomas Kukkonen har en bakgrund inom livsmedelsbranschen. Han och hans familje byggde upp Kaslink som är Finlands största livsmedelsföretag inriktat mot havreprodukter och numera ägt av Fazer Group.

– För oss är det en kvalitetsstämpel att en sådan branschkunnig och erfaren person tror på vår idé. Med Tuomas som bollplank får vi möjlighet att komma ännu närmre de största butikskedjorna i Skandinavien samtidigt som vi får strategisk hjälp, säger Sunil Dutt, vd i Vembla.

Pengarna ska främst användas till att utveckla tjänsten som lanserades mitt under coronakrisen och nu är tillgänglig i Stockholms city.

– Vi investerar även i bland annat teknik för att kunna ta emot ordrar per telefon och genom taligenkänning, ASR, göra om dem till digitala ordrar. Detta möjliggör för många äldre att kunna handla matvaror, även om de saknar smartphones, säger Sunil Dutt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094