23948sdkhjf

Då öppnar City Gross nya drömläge – söker butikschef

Våren 2021 öppnar City Gross nya 6 500 kvadratmeter stora butik.

Den 16 november 2018 togs första spadtaget för City Gross nya butik i det expansiva området Hyllie i Malmö.

Nu, ett och ett halvt år senare, närmar sig butiken slutmålet.

– Huset är byggt. Det är ett helt kvarter med höghus i 23 våningar. Vår del kommer att vara klar våren 2021 enligt den gemensamma planen, säger Daniel Forss, chef för drift och utveckling hos City Gross till Fri Köpenskap.

Samtidigt har rekryteringen av en ny butikschef inletts.

– Vi har precis startat processen men vi ser redan att vi har en massa spännande kandidater som sökt, vilket är väldigt positivt, konstaterar Daniel Forss.

Butiken blir 6 500 kvadratmeter stor och öppnar i botten på ett hus i 3-5 våningar samt ett elva våningar högt torn som ska inrymma lägenheter med utsikt över staden. I andra halvan av huset byggs ett stort parkeringsgarage med bilpool och laddningsstation för elbilar.

Det här är en butik vi jobbat länge med så den är efterlängtad.

Butiken är också bara en del i ett omfattande expansivt område i närheten av dragare som Ikea och köpcentrumet Emporia. Tusentals nya boenden och arbetsplatser ska växa fram i området som ska knyta ihop Malmö och beskrivs som en viktig pusselbit inte bara för staden utan hela regionen.

– Hyllie är ett av Sveriges mest intressanta tillväxtområden just nu. Hyllie Gärde är precis den här typen av projekt som gör oss som samhällsutvecklare extra stolta, har Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad, tidigare sagt.

Butiken beräknas generera ett 80-tal arbetstillfällen.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.111