23948sdkhjf

Coop Forsbacka skänker pengar för varje procents ökning

Coop Forsbacka har hittat ett nytt sätt att både sporra sin försäljning och skänka pengar på samtidigt. Under hela veckan som går kommer nämligen varje procent i ökad försäljning att gå till den lokala idrottsklubben Forsbacka IK (FIK). Just nu ligger den på hela 25 procent vilket alltså innebär en donation på 25 000 kronor. Samtidigt hjälper klubben till med att packa varor åt de kunder som beställer mat på distans.

– De behöver ju pengarna nu då de vanligtvis brukar har både bilbingo och dans under sommaren för att dra in pengar, båda har nu blivit inställda. Även bilbingon som man trodde skulle bli av då folk ändå sitter i sina bilar ansågs inte kunna genomföras, säger Ingemar Forsberg, föreningschef på Coop Forsbacka till Fri Köpenskap.

– Tanken var först att anordna en särskild FIK-dag men till slut kom en av våra anställda som är med i idrottsklubben på den här idéen. Det svåra tänkte vi skulle vara att nå ut med det till kunderna, men det har gått utmärkt med hjälp av Facebook.

Försäljningen har bara fortsatt att ökat under veckan och då det ser ut att bli fint väder till helgen lär den inte hamna under nuvarande 25 procent.

Coop Forsbacka är förutom den minsta Coop-föreningen i landet, med en enda butik, just nu den butiken som ökat sin försäljning mest under året.

– Vi har ändrat på väldigt mycket sen jag kom hit för tre år sedan men framförallt har vi organiserat om mycket av arbetet tillsammans med personalen, vilket jag tror är den främsta orsaken till varför det går så bra, säger Ingemar Forsberg.

Coop Forsbackas samarbete med FIK som påbörjades under coronakrisen kommer fortgå även under resten av året.

– Vi kommer ha ett tätare samarbete nu framvöer, säger Ingemar Forsberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079