23948sdkhjf

Fiskars tillverkar Fortums virushandtag

I april presenterade energi- och återvinningskoncernen Fortum ett nytt handtag i återvunnen plast, som motverkar smittspridning i butiker och andra sammanhang.

Handtaget testades i S-gruppens butiker i Helsingfors, och testerna föll väl ut.

Nu har Fortum och Fiskars grupp kommit överens om ett samarbete där Fiskars tillverkar och distribuerar handtaget som fått internationell uppmärksamhet.

Fiskars Group ansvarar för formgivning, tillverkning och försäljning av handtaget. Handtaget kommer under sommaren att börja säljas på den internationella marknaden. Det tillverkas vid Fiskars Groups fabrik i Billnäs i Raseborg i Finland av Fortums Circo®-plast som tillverkas av återvunnet plastavfall från konsumenter på Fortums plastraffinaderi i Riihimäki.

– Vi är mycket nöjda över att kunna samarbeta med ett så välkänt och ansett företag som Fiskars Group. Ett handtag som minskar spridning av smitta är en praktisk tillämpning av vårt kunnande som ligger helt rätt i tiden och också bidrar till en mångsidig användning av återvunnen plast. Samarbetet med Fiskars Group är dessutom ett strålande exempel på ett exceptionellt smidigt samarbete mellan två företag, säger Kalle Saarimaa, chef för Fortum Recycling & Waste, i ett pressmeddelande.

Fiskars Group vidareutvecklar Vipu-handtagets design, monteringsmöjligheter och användbarhet för att utöka användningsmöjligheterna tillsammans med olika typer av dörrar i offentliga miljöer.

– Vårt mål är att göra människors vardagssysslor tryggare. Vi ville gärna vara med i ett projekt med en stram tidtabell som utnyttjar vårt kunnande i en exceptionell situation. Vi studerar många nya affärsmöjligheter inom den cirkulära ekonomin och försöker hitta lösningar som förlänger materialens livscykler. Det återvunna materialet i handtaget ger intressanta möjligheter till just det, säger Pekka Salmi, Fiskars Groups chef för försäljningsområdet Finland, Ryssland och Baltikum.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203