23948sdkhjf

Tummen upp för starten av Lidls 3D-bygge

Nu är grävskopan i jorden för Lidls 3D-bygge i Mölnlycke. Lidl bygger tillsammans med Bo Aktivt Sverige AB en ny fastighet mitt i centrala Mölnlycke som ska rymma både butik och bostädsrätter för 55-plussare. 

Lidl har stora etableringsplaner på västkusten och har letat efter det rätta läget i Mölnlycke i flera år.

– När vi kom i kontakt med Bo Aktivt och de berättade om sina planer att utveckla ett flerbostadshus med handel i bottenplanet föll alla bitar på plats. Detta i kombination med ett mycket gott samarbete med Härryda Kommun gör att vi nu kan se fram emot att välkomna Mölnlyckeborna till ortens första Lidl-butik, sa Christoffer Wennergren, fastighetschef på Lidl Sverige, redan när avtalet offentliggjordes i augusti 2019.

Då var det sagt att bygget skulle påbörjas vintern 2019, men först nu är maskinerna på plats. Planen att butiken ska öppna våren 2022 är dock fortfarande intakt.

3D-fastigheter är byggnader som avgränsas i höjd och djupled så att våningsplan inom samma fastighet kan ha olika ägare. Lidl förvärvar hela bottenplanet som är på totalt 2 800 kvadratmeter och ska rymma butik, lager och cirka 40 parkeringsplatser. 

– Att Lidl väljer att etablera sin första butik i Mölnlycke är vi mycket glada över. Det höjer attraktiviteten i området. Nu ser vi fram emot att tillsammans med Lidl bygga detta fantastiska projekt, säger Ulf Spennare, vd på Bo Aktivt i Sverige AB.

Lidl öppnade tidigare i juni en ny butik i Kviberg i Göteborgs kommun. Det var kedjans 12:e i kommunen och 17:e i regionen. Det uttalade målet är att det i framtiden ska finnas 30-talet butiker i Göteborgsområdet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094