23948sdkhjf

Coop lanserar testlabb

Först ut är den digitala assistenten Cooper.

Coop lanserar nu en teknisk plattform som kallas ”Testlabbet”. Plattformen ska ta fram och utvärdera tjänster som kan underlätta vardagen för Coops kunder. Frivilliga testpersoner kommer även att tas in.

– Coop vill förändra branschen genom att utveckla digitala lösningar som underlättar för våra medlemmar och kunder. För att vara i framkant behöver vi vara snabba som utvecklare och våga testa olika lösningar för att se om de tillför nytta. Testlabbet gör det möjligt för oss att samla all utveckling som görs för att hjälpa våra kunder att skapa matglädje i vardagen, säger Amer Mohammed, affärsområdeschef för Digital.

Först ut från labbet är den digitala assistenten Cooper, som Fri Köpenskap tidigare berättat om. För tillfället rör det sig om en typ av chattrobot som exempelvis svarar på frågor och ger receptförslag. Men med datainlärning förbättras assistentens förståelse och användningsområden.

– Det här är en unik kommunikationsplattform som bygger på konversationsbaserad AI. Med Cooper som bas har vi möjlighet att steg för steg bygga på och addera fler digitala tjänster. Cooper är det första steget i vår digitala kundresa, där målsättningen är att erbjuda Sveriges bästa kundupplevelse, säger Amer Mohammed.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079